Servicios

Events a destacar:

 

Revista 2010

Comunicació Taller de còmic

VI Congrés nacional de teràpia ocupacional 2021

Programa STEPPS CRIS Vinaròs

Posa en forma les teues neurones

Presentació cas clínic: adicció a les noves tecnologíes

Aplicació del programa STEPPS

Congrés Interpsiquis 2021

Congrés AMRP

Treball en red per a millorar l'accés al treball de les persones afectades per malaltia mental greu

Exposició d'ART BRUT a Vinaròs

El Art Brut és un terme encunyat en 1945 per Jean Dubuffet per a referir-se a l'art creat per gents alienes al món artístic sense una formació acadèmica.


Aquest moviment sorgeix a principis de la dècada dels 70 i es pot incloure dins de la branca de l'expressionisme en el seu sentit més estricte. Alguns artistes com Picasso o Klee van sentir gran interés per l'Art Marginal, per la facilitat amb la qual aquest estil trencava amb el que s'estableix per a donar pas a obres “no encasillables”. 


El Art Brut presa com a punt de partida els corrents naïf i els seus artistes són completament autodidactes. L'art es desenvolupa sense contacte, ni contaminació, amb les institucions artístiques presents ni passades. Per tant tot el plasmat en l'obra naix d'allò més profund de cadascun dels artistes i de la seua percepció del món, creacions de persones que es mantenen al marge de la societat, com ara: interns d'hospitals psiquiàtrics, autodidactes, solitaris, inadaptats o ancians.


Des de l'àrea de salut mental i el CRIS de Vinaròs donem suport a l'ús de l'art com a forma d'expressió i de comunicació amb el món que envolta a l'artista. A part dels fins merament terapèutics, l'Artteràpia és una tècnica de desenvolupament personal, d'autoconeixement i d'expressió emocional. 


Les set persones que exposen part de les seues obres van trobar en l'art, una afició, un refugi, i  una eixida, una font de vitalitat i enriquiment, i una porta oberta per a la seua "bogeria". 

http://infomaestrat.com/inauguracio-exposicio-art-brut/artbrut/

L'activitat física com a eina fonamental en la rehabilitació en salut mental

infonord

El CRIS, centre de rehabilitació i integració social de l'Ajuntament de Vinaròs, vol commemorar el dia 10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental. Enguany l'eslògan que encapçala el dia de conscienciació i sensibilització de la societat en matèria de salut mental és "CONNECTA AMB LA VIDA". Una manera de connectar amb la vida és participar en activitats esportives. Ment i cos van unides  i és per això que explicarem que, encara que moltes persones pateixen problemes crònics de salut mental poden seguir connectats amb la vida i l'esport.

https://infonord.es/2-uncategorised/802-l-activitat-fisica-com-a-eina-rehabilitadora-en-salut-mental

REVISTA CRIS 2015

Curtmetratge "ADELANTE"

Adelante

Temps de confinament! Al CRIS hem decidit compartir el nostre curt “Adelante” perquè el pugueu veure a casa. Una història amb un missatge de força i ànim realitzat per persones que han superat moments de dificultats.

Un treball creat i realitzat des del grup de teatre SIRC i el taller d’audiovisuals.

Esperem que us agrade!

https://youtu.be/_hb0ah_Hk7M

Integració laboral

Tertúlia al voltant de la Salut Mental a Info Nord

CRIS 2015

revista cris